PRIVACYVERKLARING | COOKIES 

Kairos | april 2020

Kairos (handelsnaam van Studio Immens)
Esdoornstraat 111
2565 HP  Den Haag
info@kairosdagboek.nl
www.kairosdagboek.nl
KvK nummer: 62197355


ALLEREERST 

We begrijpen dat het fijn is wanneer de privacy op een website in orde is. Daarom hebben we dat ook op onze website belangrijk gemaakt. Je kunt onze pagina bezoeken zonder dat je meldt wie je bent en zonder dat je persoonsgegevens over jezelf hoeft in te vullen. Natuurlijk analyseren we wel met behulp van cookies en IP-adressen de trends op deze website (bijvoorbeeld: welke pagina’s worden veel bekeken? Wat zijn drukke periodes en wanneer is het stil?) maar we doen niets anders met die informatie dan het gebruikersgemak en de effectiviteit van deze website verbeteren. We geven die info nooit aan andere partijen en de info die we verzamelen over gebruikersgedrag is veilig bij ons. In dit document leggen we haarfijn uit hoe we zorgen dat de eventuele verwerking van jouw gegevens in overeenstemming is met de eisen uit de wet Algemene verordening gegevensbescherming. 


1. OVER DE GEGEVENSVERWERKING 

1.1 BESTELLEN IN DE WEBWINKEL
Wanneer je een bestelling plaatst verzamelen en verwerken we op basis van de grondslag ‘uitvoering van de overeenkomst’ je naam, adres, woonplaats, land, e-mailadres en eventueel telefoonnummer en bedrijfsnaam met als doel je order snel en correct af te handelen. 

Voor onze webshop maken we gebruik van WooCommerce. WooCommerce is een open-source e-commerce plug-in voor WordPress. WooCommerce houdt de gegevens van je winkelmandje bij, en stelt daarvoor drie cookies in. Er worden in deze cookies geen persoonlijke gegevens van jou opgeslagen. De cookies die WooCommerce gebruikt zijn dus alleen functioneel en nodig om jouw bestelling te kunnen plaatsen.

Voor het verzenden van artikelen maken wij gebruik van de diensten van PostNL en SendCloud. We delen je NAW-gegevens met deze partijen. PostNL en SendCloud gebruiken deze gegevens alleen voor het uitvoeren van de overeenkomst en bewaren de gegevens niet langer dan nodig. 

1.2 BETALINGEN
Op basis van de grondslag ‘uitvoering van de overeenkomst’ verzamelen, verwerken en delen we jouw gegevens met onze betaalprovider Sisow. Het doel van deze verwerking is het mogelijk maken van betalingen aan Kairos, zowel online als offline. De betaalproviders verklaren passende technische en organisatorische maatregelen te nemen om je gegevens te beschermen. Sisow bewaart je gegevens niet langer dan op grond van de wettelijke termijnen is toegestaan. 

1.3 NIEUWSBRIEF
Wanneer je je abonneert op onze nieuwsbrief verzamelen en verwerken wij je naam en e-mailadres op basis van de grondslag ‘gerechtvaardigd belang’, met als marketingdoel je op op de hoogte te houden van nieuwe artikelen, workshops en ander Kairos-nieuws. We sturen je alleen nieuwsbrieven toe wanneer je hiervoor toestemming hebt gegeven. Je kunt deze toestemming ten alle tijden intrekken door je onderaan de nieuwsbrief uit te schrijven via de afmeldknop. Je kunt ons ook een e-mail sturen met je verzoek tot afmelding. Wij verzorgen de rest. 

Wij versturen onze nieuwsbrieven met Mailchimp. Je naam en e-mailadres worden beveiligd opgeslagen en verwerkt door deze partij. Mailchimp is een Amerikaans bedrijf met servers in Amerika. Mailchimp conformeert zich aan de EU-US Privacy Shield. 

1.4 WETTELIJKE VERPLICHTINGEN
Plaats je een bestelling of maak je op andere wijze gebruik van onze dienstverlening? Op basis van de grondslag ‘wettelijke verplichting’ maken wij facturen op met je naam, adres, woonplaats, e-mailadres en eventueel telefoonnummer en bedrijfsnaam, met als doel aan onze boekhoudkundige en administratieve verplichtingen te kunnen voldoen. Deze facturen verwerken en bewaren wij met behulp van een digitaal boekhoudpakket (Moneybird) en een professionele boekhouder. Met beide partijen hebben we een verwerkersovereenkomst afgesloten. De facturen bewaren we maximaal 5 jaar. 

1.5 GERECHTVAARDIGD BELANG
We willen graag weten hoe bezoekers onze website gebruiken. Op basis van de grondslag ‘gerechtvaardigd belang’ verzamelen en verwerken wij daarom gegevens zoals je (geanonimiseerde) IP-adres en webbrowser, met als doel onze dienstverlening verder te kunnen verbeteren. Voor de verwerking van deze gegevens maken wij gebruik van de diensten van Google Analytics. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Google gesloten. Wij hebben Google geen toestemming gegeven de verkregen gegevens te delen of te gebruiken voor andere Google-diensten. Google is een Amerikaans bedrijf. De verzamelde informatie wordt op Amerikaanse servers opgeslagen. Google conformeert zich aan de EU-US Privacy Shield principes. 


2. JE RECHTEN 

2.1 RECHT OP INZAGE, RECTIFICATIE, BEPERKING EN VERWIJDERING VAN DE VERWERKING
Je hebt altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op jou als persoon of daartoe herleidbaar zijn in te zien. Je kunt ons ook vragen om je gegevens aan te passen, de verwerking ervan te beperken of de verzamelde gegevens te verwijderen. Je kunt een dergelijk verzoek per e-mail sturen naar info@kairosdagboek.nl. Je ontvangt binnen 20 dagen een reactie op dit verzoek. 

2.2 JE RECHT OP BEZWAAR TEGEN DE VERWERKING
Je mag ten alle tijden bezwaar maken tegen de verwerking van gegevens die op jou als persoon betrekking hebben. Indien je bezwaar maakt staken wij de gegevensverwerking direct in afwachting van de afhandeling van je bezwaar. Is je bezwaar gegrond? Dan zullen wij afschriften en/of kopieën van gegevens die wij (laten) verwerken aan je ter beschikking stellen en daarna de verwerking blijvend staken. 

2.3 PROFILING
Je hebt het recht om niet aan geautomatiseerde individuele besluitvorming of ‘profiling’ te worden onderworpen. Goed nieuws: wij verwerken je persoonsgegevens niet op deze wijze! Ben je van mening dat dit wel zo is? Neem dan contact met ons op. 

2.4 GEVOLGEN
Wil je de verwerking van je gegevens beperken of verwijderen? Naar alle waarschijnlijkheid kunnen wij in een dergelijk geval onze dienstverlening niet langer voortzetten. Zonder het afgeven van je gegevens kun je geen bestelling plaatsen, geen betaling afronden en ontvang je onze nieuwsbrief niet. 


3. KLACHTEN 

Vermoed je dat wij je persoonsgegevens niet op de juiste manier gebruiken? Je hebt altijd het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Meer informatie over het indienen van een klacht vind je op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/zelf-doen/privacyrechten/klacht-over-gebruik-persoonsgegevens 


4. COOKIES 

Kairos gebruikt alleen technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.


5. WIJZIGINGEN IN HET PRIVACYBELEID 

Kairos behoudt te allen tijde het recht het privacybeleid te wijzigen. Op deze pagina vind je altijd de meest recente versie. Als het nieuwe privacybeleid gevolgen heeft voor de wijze waarop wij reeds verzamelde gegevens met betrekking tot jou verwerken, dan brengen wij je daarvan per e-mail op de hoogte. 

instagram
info@kairosdagboek.nl
Kvk 62197355
BTW NL001429523B58

Kairos gaat over vertragen.
En daarom doen we aan ‘slow shipment’: we gaan 2 keer per week naar de post om de bestellingen te verzenden.

instagram
info@kairosdagboek.nl
Kvk 62197355
BTW NL001429523B58

Kairos gaat over vertragen.
En daarom doen we aan ‘slow shipment’:
we gaan 2 keer per week naar de post
om de bestellingen te verzenden.